775 jaar Hoevenen

10-09-2023

775 jaar Hoevenen

Dit jaar bestaat Hoevenen 775 jaar, dat moet gevierd worden en Heemkring Molengalm werkt daar maar al te graag aan mee.

Tentoonstelling

In eerste instantie nemen we jullie terug mee in het verleden met een tentoonstelling in de oude kerk van Hoevenen (kerk Attenhoven). Deze zal doorgaan op zaterdag 24 juni, vanaf 10 uur tot 17 uur en zondag 25 juni vanaf 10 uur tot 13 uur. Wat mag je verwachten? Foto's van dorpzichten, bekende personen, verenigingen, kerkelijke zaken, onderwijs, jeugdbewegingen en nog veel meer. Echter bieden wij meer dan enkel foto's aan, er zullen ook attributen aanwezig zijn van onder andere de fanfare en staan wij uiteraard klaar om steeds een extra woordje uitleg te geven. Daarnaast verwelkomen we jullie graag op zondag 25 juni om 14u00 voor Hoevense vertellingen door Willy Struys.

Rondleidingen

Heb je na deze tentoonstelling zin om meer te weten te komen over de oude dorpskern van Hoevenen of heb je gewoon meer zin een activiteit in buitenlucht? Dan nodigen we jullie graag uit voor een historische wandeling. De rijkelijke geschiedenis wordt met veel enthousiasme aan jullie gebracht door Willy Struys, geboren en getogen Hoevenaar.

We ontvangen jullie graag op zondag 16 juli, zondag 20 augustus of zondag 17 september om 14 uur aan het sociaal centrum in Hoevenen (Kerkstraat 35). Deelname is gratis en het is niet nodig om u vooraf in te schrijven.