Antwerpse Varkensribbetjes

Antwerpse varkensribbetjes : 1 Kg lage ribben (grove koteletten of karbonaden), 2 grote uien, 1 flesje De Koninck bier, 2 pakjes kruiden voor varkensribben, 1 klontje suiker, een koffielepel donkerbruine suiker, 1 soeplepel azijn, 1 blad laurier, een teentje look, 50 gram gesneden gezouten spek en 50 gram rozijnen.

De fijn gesneden uien lichtgeel stoven in de boter met het spek. Het vlees even paneren (met bloem) en afzonderlijk aanbraden. Het vlees en het braadvocht bij de uien voegen. Het flesje bier, de kruiden, bruine suiker, laurier en look toevoegen. Eén uur zachtjes laten sudderen. Daarna de azijn en het klontje suiker toevoegen en de saus binden. De saus afwerken met 50 gram rozijnen.

Warm opdienen met gekookte aardappelen, rijst of stokbrood.

De bedoeling van dit recept was minder edele vleesstukken op een culinair hoger vlak te brengen, teneinde de verbruiker de kans te geven aan een economische prijs een lekker vleesgerecht te kunnen verorberen.