Gehaktballetjes met selder
Selder een groente die meestal geassocieerd wordt met soep. Terecht, en toch ook weer niet. Dit is heerlijk.
Voor 4 Personen : 1kg gemengd gehakt, 1 dikke of 2 kleine witte selder, 1ui, 1ei, 1 koffielepel milde mosterd, 1dl vleesbouillon (eventueel van een blokje),suiker, boter, peper en zout.
Spoel de selder, snij ze in niet te kleine stukken. Stoom ze in 3 tot 5 minuten beetgaar boven een bodempje water.
Pel de ui en snipper hem fijn. Fruit de uisnippers glazig in een nootje boter.
Laat wat afkoelen. Vermeng het gehakt met de gefruite ui, het ei en de mosterd. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Maak balletjes van het gehakt. Bak ze in een koekenpan in boter goudbruin. Strooi er een theelepeltje suiker over, laat nog eventjes bakken. Zet ze even aan de kant.
Bak in dezelfde pan, in ruim wat boter de gestoomde selder 1 minuut. Kruid met peper en zout. Blus met de vleesbouillon en breng aan de kook.
Doe er de vleesballetjes bij. Laat nog heel even goed doorwarmen.
Lekker met aardappelpuree.